Cine se trezeşte de dimineaţă râde mai bine

Românul (trăsături de caracter)

Electronice
* Ai ultimul tip de telefon mobil pe care il folosesti doar sa dai beep-uri pentru ca nu mai ai credit.
* Iti faci credit pe 10 ani ca sa iti cumperi laptop, chiar daca abia stii sa misti mouse-ul. Sau ca sa iti iei plasma, dar il chemi pe vecinul sa iti programeze canalele. ProTV, Acasa, OTV, Taraf trebuie sa fie la loc de cinste.

Imbracaminte
* Obiectele vestimentare au firma imprimata cat mai la vedere si in culori cat mai stridente. Te imbraci cu pufoaica din septembrie pana in mai. Mai bine transpiri ca porcul in ea decat sa racesti, vai de mine, intr-o haina mai subtire.
* Cand mergi la cumparaturi la mall/hipermarket te imbraci ca la nunta. Viceversa: la nunta te imbraci in trening si tenisi. Noi.

Calatorii

* Oriunde ai pleca in afara orasului cu tren, masina, avion ai la tine sandwich-uri cu salam/parizer/branza si ceapa chiar daca toata calatoria dureaza 2 ore
* Ai cele mai mari bagaje din aeroport. Obligatoriu sacosa de rafie in carouri. Daca mergi cu avionul, iti cumperi din duty free inca 10 pungi voluminoase. Dupa asta, esti primul care formeaza coada pentru imbarcare cu o ora inainte de ora afisata. In spatele tau nu mai e nimeni (eventual alti romani), la 2 metri de tine ceilalti stau jos pe scaun, dar tu stai in picioare ca sa ajungi primul in avion. Acolo ii deranjezi pe toti cei care intra dupa tine pentru ca trebuie sa iti pui cele 10 pungi sus.
* Pleci o luna in afara tarii si deja uiti limba romana.
* Asculti toata ziua muzica (in general manele sau Animal X/3 Sud Est), dar nu ai nici macar un CD original cumparat din magazin. Singurele CD-uri sunt cele atarnate langa oglinda, in masina.

Auto
* Ai masina de o suta de mii de euro, dar stai intr-o garsoniera cu chirie.
* Daca e nevoie sa iti iei masina la mana a doua, trebuie neaparat sa fie germana. BMW din 1984 e perfect, atata timp cat se aude toba tare si scoate fum cat un tractor.
* Parchezi pe trecerea de pietoni/statia de autobuz pe motiv ca stai doar 5 minute. Bonus si motiv sa te lauzi pentru parcatul pe linia de tramvai.
* Claxonezi la semafor chiar daca e inca rosu. Preventiv. Asta daca nu esti primul, caz in care incepi sa iti admiri productia nazala, schimbi melodia, te uiti in alta parte. Daca te claxoneaza cel din spate ca s-a facut verde de 1 minut, il injuri de mama. Si-i arati si degetul.
* Mergi pe trotuar cu masina ca sa ajungi in fata coloanei care asteapta la semafor.

Animale de companie
* Nu strangi niciodata mizeria pe care o face cainele tau pe stada si mai si razi de cei care o fac.