Cine se trezeşte de dimineaţă râde mai bine

Drumarii, pregatiti sa fie luati prin surprindere si anul acesta

Un articol excelent de pe trombon.ro:

Cei 48.000 de angajati ai societatilor de deszapezire, numiti si drumari, sunt pregatiti sa fie luati prin surprindere de zapada care va acoperi teritoriul Romaniei incepand cu seara aceasta. Reporterii nostri relateaza de la statia de deszapezire Tihuta.
Calendarul deszapezirilor incepe destul de tarziu anul acesta pentru cei 48.000 de drumari ai tarii, care se asteptau sa fie surprinsi de zapada inca din luna septembrie.
“E surprinzator faptul ca nu am fost inca surprinsi. Pana acum ar fi trebuit sa fim deja surprinsi de vreo 5-6 ori”, a declarat pentru Trombon.ro Funigel Talanga, sofer pe plug la statia de colectare a zapezii Tihuta.
Pentru o surpriza cat mai placuta, secretul privind venirea zapezii este pastrat cu sfintenie in toate firmele drumarilor.
In aceasta perioada, drumarii nu au voie sa urmareasca stirile, iar cand intra pe vreun post de televiziune sau de radio calupul Meteo, drumarii sunt obligati sa inchida aparatul, pentru o supriza cat mai deplina.
“E ca o sarbatoare pentru noi. In perioada aceasta grea, de criza, o surpriza e intoteauna binevenita. Noi suntem pregatiti, fiecare exersam figura pe care o va face cand vom fi surprinsi de zapada”, a mai declarat Funigel Talanga.
Continuarea…